Om Nutrition & Biosciences

Nutrition & Biosciences, som er del av -selskabet og spesialiserer seg på nisjeprodukter, kombinerer inngående kunnskap om mat og ernæring med oppdatert forskning og ekspertkunnskap for å levere merverdi til mat-, drikke- og kosttilskuddsbransjen.

Vi bruker innovasjon og sterk forbrukerinnsikt innenfor et bredt vareutvalg for å hjelpe våre kunder med å omgjøre utfordringer til forretningsmuligheter av høy verdi.

Mer informasjon finnes på www.dupontnutritionandbiosciences.com

I Norge har Nutrition & Biosciences, tidligere kjent som « BioPolymer AS», og BioPolymers forgjengere «Protan» og «Pronova BioPolymer», forsket på og utviklet tang- og tarebaserte produkter for det internasjonale markedet helt siden etterkrigstiden.

Nutrition & Biosciences har produksjon to steder i Norge:

Fabrikken i Vormedal

I Karmøy kommune utenfor Haugesund produserer vi alginat fra tang. Fabrikken er en hjørnesteinsbedrift i området. I tillegg har vi ansatte som jobber med tareinnhøstning langs kysten. Vi investerer mye i å oppgradere og modernisere fabrikken, og den er i høy grad automatisert. Produksjon av alginat er en lang og komplisert prosess som krever høy grad av teknisk kompetanse. 

Nova Matrix

Vest for Oslo, i Sandvika, ligger Nova Matrix. Nova Matrix tilbyr produkter til bruk for biomedisinske formål basert på alginat og andre biopolymerer. Dette krever høy grad av ekspertise og bredt samarbeid med universiteter og andre partnere over hele verden. Avdelingen for produktutvikling og teknologistøtte for alginat finnes også i Sandvika.